MOTTO
la vizita Papei Francisc in Romania
31 mai - 2 iunie 2019:

Sa mergem impreuna!

Explicatie logo:
(dupa Conferinta Episcopilor din Romania)

Poporul lui Dumnezeu din Romania isi duce existenta sub ocrotirea Maicii Domnului. Romania este numita adesea "gradina Maicii Domnului", expresie draga tuturor credinciosilor, folosita si de Sfantul Ioan Paul al II-lea in timpul vizitei sale din 1999. Vizita Papei Francisc preia aceasta amprenta tipic mariana, invitand la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului, asa cum indica mottoul "Sa mergem impreuna!". Sfantul Parinte insusi a indemnat adesea la unirea diferitelor forte, la renuntarea la egoism si la acordarea prioritatii binelui comun. Urmasul Sfantului Petru vine in Romania pentru a invita la unitate, pentru a intari in credinta. Intr-un context confesional divizat, apelul la unitate primeste o importanta dimensiune ecumenica.
Culorile utilizate in logo fac trimitere la culorile drapelului national: rosu, galben si albastru.

Dieceza de Timisoara


organizeaza un tren catre Sumuleu Ciuc si un autocar catre Blaj.

31 mai 2019: Csíksomlyó - Sumuleu Ciuc, se pleaca seara din gara Timisoara Nord. Intoarcerea se va face pe data de 01.06.2019, orele 19.00 din Miercurea Ciuc. Pret bilet, aproximativ, 100 lei; la cuseta, aproximativ 200 lei.

1 iunie 2019: Blaj. Pelerinaj cu autocarul. Inca nu se stiu costurile. Inscrierile se fac in parohie si parohia trimite mai departe lista participantilor catre responsabilul diecezan, Pr. Mirciov Sebastian, paroh de Vinga.

Informatii:
Birou parohial 0256-221218 sau
P. István SDS 0733-844264.